S.S.S.

İşyerinin faaliyet alanından bağımsız olarak ilkyardımcı personel bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır. Tehlike sınıfına göre mevzuat tarafından belirlenen ilkyardımcı sayısı; az tehlikeli işyerlerinde her 20 çalışan için 1, tehlikeli işyerlerinde her 15 çalışan için 1 ve çok tehlikeli işyerlerinde her 10 çalışan için 1 olmaktadır.

Üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri üzerinden verilen eğitimler bilgilendirme amaçlı olup, eğitimlerin sonunda alınan sertifikalar mevzuatın zorunlu kıldığı belgelendirme yerine geçmemektedir.

Aynı şekilde halk eğitim merkezleri üzerinden verilen eğitimler de bilgilendirme amaçlı olup, eğitimlerin sonunda alınan sertifikalar mevzuatın zorunlu kıldığı belgelendirme yerine geçmemektedir.

HAYIR. İlk yardım eğitimleri ile ilgili olarak mevzuatın zorunlu kıldığı belgelendirme sadece ve sadece Sağlık Bakanlığı onaylı olması durumunda kabul edilmektedir. Mevzuatın zorunlu kıldığı sertifikalar, Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemi üzerinden sorgulanabilmekte ve bu sertifikaların doğrulamaları gerçekleştirilebilmektedir.

Vira Akademi İlkyardım Eğitim Merkezi gibi, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş eğitim merkezleri ve yine Sağlık Bakanlığı’na bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü zorunlu ilkyardımcı eğitimlerini vermeye yetkilidir.

Vira Akademi İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi gibi, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş eğitim merkezleri ve yine Sağlık Bakanlığı’na bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ilk yardım eğitici eğitimlerini vermeye yetkilidir.

Temel ilk yardım eğitimlerimiz 2 gün süreyle ve 16 saat üzerinden, 09:00-17:00 arası teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Eğitimlerimiz Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak verilmektedir.

Güncelleme ilk yardım eğitimlerimiz 1 gün (8 saat) süreyle ve 09:00-17:00 arası teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Sadece Oed eğitimlerimiz ilgili kurum ve kişilerle belirlenen 2 saat içerisinde yapılmaktadır.

Mevzuat tarafından belirlendiği şekliyle, eğitim gruplarımız en az 5 kişi olmak koşuluyla açılmaktadır.

Her eğitim için (güncelleme yada temel eğitim fark etmeksizin)  7 kişiye 1 eğitmen görevlendirilmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğü gözetiminde hem teorik ve uygulamalı sınav yapılmaktadır.

Teorik sınav için 85 olan geçme notunu veya üstünü alan kişiler uygulama sınavına katılmaya hak kazanmakta olup, sertifika almaya hak kazanabilmeleri için aynı şekilde uygulama sınavından da 85 ve üstü almaları gerekmektedir.

Her adayın 2 sınav bulunmaktadır.

Sağlık Bakanlığı adına İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Teorik ve uygulama sınavında başarılı olan adaylar, Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü onaylı ilkyardımcı belgesi ve ilkyardımcı kimlik kartı almaya hak kazanırlar.

İlkyardımcı belgeleri 3 yıl geçerli olup, 3 yılın sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Vira Akademi İlkyardım Eğitim Merkezi’ne başvurularak, 1 günlük eğitim ile güncellenebilmektedir.

Katılım sayısı ve eğitim yerinizin müsaitlik durumuna göre kendi işyerinizde eğitim alabilirsiniz.

Eğitimler Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kurallar ve ilgili yönetmelik kapsamında yapılmaktadır. Eğitimler konferans ve toplantı salonu vb eğitim vermeye müsait alanlarda yapılabilmektedir.

HAYIR. Mevzuatın uygun kabul etmediği bu tarz alanlarda eğitimler organize edilememektedir.

Eğitimin verildiği salonda/alanda her aday için asgari 3,5 m2 alan ayrılmış olmalıdır.

Eğitime tam zamanlı katılım zorunluluğu mevcuttur.

Google Değerlendirme Notu
4.9
151 yoruma göre
js_loader